Biztonságtechnikai rendszerek

Sokéves szakmai tapasztalatunkra támaszkodva vállaljuk komplex vagyonvédelmi-, beépített tűzjelző-, és videó- megfigyelőrendszerek tervezésétől kezdve a telepítésen át az átadás utáni karbantartásig felmerülő összes tevékenységet. Az általunk telepített rendszerek rugalmasan igazodnak a megrendelő igényeihez. Csak bevizsgált berendezést telepítünk, az erre vonatkozó szabványok előírásai szerint.

Riasztóközpontok

A riasztóközpontok az üzlet és lakásriasztó rendszer lelke. Ide futnak be az érzékelők jelzései, ide kapcsolódik a kezelőegység és a sziréna is.

A diszpécserközpont értesül a biztonságtechnikai eseményről. A berendezés akkumulátorral rendelkezik, így a betörő által kikapcsolt elektromos hálózat esetén is jelez.

Kamerás rendszerek

A biztonsági kamera rendszerek a térvédelem eszközei közé tartoznak.

A térvédelemben alkalmazott elektronikus érzékelők, amilyen a kamera is, feladata az adott térségbe behatolók, vagy azok tevékenységének érzékelése, rögzítése, vagy a behatolás jelző központ felé képi információ továbbítása. A védelem lehet teljes körű, amikor a védett tér minden pontja ellenőrzés alatt van, és lehet csapdaszerű, amikor az érzékelő a védett térnek csak azon szakaszát figyeli, amelyen a mozgásnak mindenféleképpen át kell haladnia.

Az emberi érzékek közül a látás döntő szerepet játszik a környezetünkben zajló események felfogásában és visszaidézésében, így természetes igény a biztonságtechnikában is az események közvetlen vizuális megfigyelése és a képek rögzítése. A megfigyelés térben és időben eltávolodhat az események helyszínétől és időpontjától, továbbá lehetőség van az emberi szem képességeit felülmúló érzékelésre, valamint több, egymástól és a bázistól távol eső helyszín egyidejű felügyeletére is. Így az elektronikus kamerák a videotechnikában a látható optikai képekből továbbítható elektronikus jelet állítanak elő, veszélyes, vagy emberi tartózkodásra nem alkalmas helyszíneken is.

Eseményrögzítő:

Szakaszos üzemű, csak startjelekhez kötött események felvételére használatos. Távindítású, programozott időtartamok felvételére alkalmas, a felvételek között stand-by állapotban várakozik.

Előnye a felvételek visszakeresése, dátum - idő feliratozás, felvétel visszakeresés.

Videó mozgásérzékelő:

A megfigyelő személy intelligenciáját, ítélőképességét jelenleg nem tudják mesterséges szenzorokkal helyettesíteni. A videó mozgásérzékelő jelenleg az egyetlen olyan eszköz, amely a képtartalom változására figyelmeztetve segíteni tudja a megfigyelő személy munkáját. Segítő, és nem döntéshozó funkciója van, a döntés a megfigyelő kezében marad.

Tűzjelző rendszerek

A tűzjelző szolgálhat életvédelmi (füstmentes menekülési utak) és vagyonvédelmi célt (áruk, technológiák, vagyontárgyak védelmi-) vagy mindkettő kombinációját.

A beépített tűzvédelmi berendezés olyan épületgépészeti eszköz, amelynek feladata a tűz keletkezésének megakadályozása a keletkezett tűz jelzése, terjedésének megakadályozása, a tűz oltása, vagy az oltás segítése. Az építményben, szabadtéren elhelyezett, helyhez kötött, a tűz kifejlődésének korai szakaszában észlelést, jelzést és megfelelő tűzvédelmi intézkedést (tűzoltóság értesítése, tűzszakaszhatáron elhelyezett ajtók csukása, oltóberendezések indítása stb.) önműködően végző berendezés.

A tűzjelző rendszerek célja a tűz korai szakaszában jelzést adjon a külvilágnak és/vagy a portaszolgálatnak, illetve a távfelügyeletnek. Tűzjelző tervezését, telepítését szigorú jogszabályok írják elő. A telepítés előtt BM OKF tervezési engedéllyel rendelkező tervezővel tervet kell készíttetni, amit a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság véleményez. A szakhatósági véleményezést követően a létesítési engedélyt a helyi jegyző adja ki.